slide9.jpg


Εργαστήριο μελέτης και κατασκευής παιχνιδιών από φυσικά υλικάΚάθε Τρίτη, 17:30 με 19:00.
Εναρκτήρια συνάντηση: Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την κατασκευή παιχνιδιών από μαλλί, τσόχα, ύφασμα, χαρτί και ξύλο. Θα προσπαθήσουμε να κρατάμε έναν σταθερό ρυθμό εισπνοής- εκπνοής, θα δουλεύουμε με τα χέρια αλλά θα δίνεται χρόνος και για ''θεωρία", μελέτη και ασκήσεις.

Η ιδέα είναι να υπάρχει ένα ελάχιστο κόστος συμμετοχής 5 ευρώ και όσοι και όποτε μπορούν να δίνουν 10 ή παραπάνω, θα είναι φυσικά ευπρόσδεκτα. Από τον κουμπαρά αυτόν θα αγοράζουμε κάποια υλικά για τα εργαστήρια και τα υπόλοιπα χρήματα θα μένουν στο ταμείο της Ροδιάς.

Τα εργαστήρια είναι για ενήλικες και απευθύνονται στα μέλη της Ροδιάς. Αν κάποιος που δεν είναι μέλος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στα εργαστήρια, αρκεί απλά να κάνει πρώτα την εγγραφή του στη Ροδιά.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να το γράψετε εδώ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Το εργαστήρι πραγματοποιεί η Σόνια Ψαθά - τηλ: 6989906701

 

 

Παιδαγωγικές συναντήσεις για γονείς 2015 - 2016

 

Κάθε Δευτέρα, 17.30 – 19.30

Εναρκτήρια συνάντηση: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Αγαπητοί γονείς, σας καλώ να μελετήσουμε μαζί τα εξελικτικά στάδια ανάπτυξης των παιδιών κατά την πρώτη επταετία της ζωής τους, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την υπόλοιπη εξέλιξή τους.

Να συνοδεύσουμε τα παιδιά μας με αγάπη αλλά και με γνώση στα πρώτα τους βήματα στη ζωή και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Όσο μικρότερα είναι τα παιδιά, τόσο πιο εύκολα και αβίαστα θα αποκτήσουν τις καλές συνήθειες που αφορούν στον ρυθμό της ημέρας, το φαγητό, το παιχνίδι, τον ύπνο και θα ωφεληθούν από τις ιστορίες που θα ακούσουν και από τους περιπάτους στη φύση που θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν τον κόσμο και τις εποχές του χρόνου, με όλες τις αλλαγές και τις γιορτές  που η καθεμιά φέρνει μαζί της. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η υγιής ανάπτυξη του φυσικού σώματος του παιδιού, πάνω στο οποίο μπορεί να δομηθεί τόσο η ψυχή όσο και το πνεύμα του. Αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι της πρώτης επταετίας είναι ωραίο να το ζήσουμε κι εμείς χέρι-χέρι με τα παιδιά μας, για να μείνει μια όμορφη ανεξίτηλη εντύπωση για μια ολόκληρη ζωή, τόσο για εκείνα όσο και για εμάς.

Τα κείμενα στα οποία θα βασιστεί η μελέτη μας είναι γραμμένα από παιδαγωγούς, δασκάλους και μελετητές της Παιδαγωγικής Waldorf, από γιατρούς της Ανθρωποσοφικής Ιατρικής και από τον ίδιο τον Rudolf Steiner, ο οποίος θεμελίωσε αυτή την Παιδαγωγική στις αρχές του 20ου αιώνα, βασισμένος στη γνώση της εξέλιξης του ανθρώπου.

Ελάτε να γνωριστούμε στην πρώτη συνάντηση, κι αν κρίνετε ότι σας ενδιαφέρει μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σχολικής χρονιάς. Είναι σημαντικό η συμμετοχή σας να είναι τακτική, για να μπορεί όλη η ομάδα να προχωρά μαζί, ξετυλίγοντας με συνέπεια και συνέχεια το νήμα των πρώτων παιδικών χρόνων. Τα παιδιά δεν θα τα έχουμε μαζί μας, για να μπορούμε να συγκεντρωθούμε στη μελέτη μας – εξαιρούνται βρέφη που θηλάζουν. Για τον κάθε μήνα προτείνεται μια οικονομική συμμετοχή 20 ευρώ.

Σας περιμένω, 

Σοφία Κόκκα
Ομάδα μητέρας – μωρού

 


Κάθε Πέμπτη, 17:30 - 19:30

Εναρκτήρια συνάντηση: Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Γονείς, μητέρες με βρέφη και παιδιά στην πρώτη τρυφερή ηλικία (έως τριών χρονών), έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο χώρο μας μια φορά την εβδομάδα.
 
Ο ρυθμός του προγράμματος περιλαμβάνει: ελεύθερο παιχνίδι, χειροτεχνίες για τις μητέρες, ένα ελαφρύ γεύμα, τραγούδια και απλά ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά και κλείνει με παραμύθι και κουκλοθέατρο.
 
Σε όλη την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά περισσότερο στην ηλικία αυτή, τα παιχνίδια από φυσικά υλικά, ο φωτεινός και ζεστός χώρος, η διακριτική αλλά και σταθερή παρουσία των ''μεγάλων'', συνθέτουν την αγκαλιά εμπιστοσύνης που χρειάζεται το παιδί για να εξερευνήσει, να ανακαλύψει τον κόσμο, τον εαυτό του, τους άλλους, να ανοίξει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο και να απλώσει τα δικά του φτερά.
 
Συντονίστριες: Μαρία Μοίρα - τηλ: 6977375898, Ντίνα Οφίδου - τηλ: 6978868983

 

 

 

       

Κινητική έκφραση και χορός 

  για παιδιά 4-6 ετών  

 

ggg  

 

 

 Κάθε Τετάρτη,  17.00-18.00

Εναρκτήρια συνάντηση: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

 

Στα μαθήματα αυτά παίζουμε και χορεύουμε! Μεταμορφωνόμαστε σε ζώα και δέντρα, κατρακυλάμε, πηδάμε, αγκαλιαζόμαστε, ταξιδεύουμε...

Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε μέσα από το σώμα μας, να γινόμαστε ομάδα, να ακούμε μες στη μουσική ρυθμούς και μελωδίες, και με τη φαντασία μας να ζωντανεύουμε εικόνες κι ιστορίες.

 

Διδάσκει η Βανέσα Σπινάσα

τηλ. επικοινωνίας:  6944 707718